Het Belgische paradepaardje Antwerpen-Centraal – door Newsweek verkozen tot 4de mooiste station ter wereld – is vanaf vandaag volledig virtueel te bezichtigen op http://www.stationsroman.be/. Maak een virtueel personage aan, haak in op een mensentreintje en loop doorheen het hele station: van het oude, gerestaureerde deel van Antwerpen-Centraal tot het nieuwe gedeelte dat een prachtig staaltje is van hedendaagse architectuur. Of bewonder het station langs de buitenkant van op het Koningin Astridplein en het Kievitplein. Het personage gaat in het station op zoek gaan naar diamantjes die meer informatie geven over dit mooie station. Deze virtuele voorstelling van het station kadert in de viering van Antwerpen-Centraal dat vernieuwd werd door Eurostation in opdracht van de NMBS-Holding.Na jaren van restauratie- en vernieuwingswerken staat Antwerpen-Centraal niet langer in de steigers. Om dit te vieren nemen van 20 tot en met 24 september vijf auteurs plaats in het station om ter plekke de eerste literaire stationsroman te schrijven: Herman Brusselmans, Joke van Leeuwen, sany0542Tom Naegels, Anne Provoost en Oscar van den Boogaard. Op zaterdag 26 september kan de stationsroman afgehaald worden in Antwerpen-Centraal en worden er ook rondleidingen georganiseerd. Wie het volledige station wil bezichtigen en er meer over te weten wil komen, kan nu reeds terecht op http://www.stationsroman.be/

Voor meer informatie, contacteer:
Goedele Soetemans – 0494 16 53 78 – goedele.soetemans@famous.be

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: