Op 14, 15 en 16 augustus vindt op het plein tussen de UGC en het Astridplein een nieuw, en gratis multicultureel festival plaats. Met muziek, verhalen, stand-up comedy en activiteiten voor de jongsten staat het festival open voor alle generaties en culturen. Het festival wordt georganiseerd door handelaarsvereniging Hart van Antwerpen in samenwerking met Kunstlab AVElinks en wil het imago van de buurt ten goede keren.

Het festival wordt gedragen door de artistieke werking van Kunstlab AVElinks en belooft een mix van culturen en kunstvormen. Samen met meidengroep The hot rockabouts wordt ook volop gewerkt aan een eigen Agora Mundo song. “De internationale omgeving zorgt uiteraard al voor de nodige inspiratie”, stelt Istvan Leel-Össy, artistiek leider van het festival, “Elke dag komen de verschillende landen die rond het plein vertegenwoordigd zijn aan bod. Muziek wordt afgewisseld met verhalen en voorstellingen van de verschillende landen en culturen, daarnaast is er stand-up comedy. Op die manier zie je de wereld op drie dagen op één plein”.

Agora Mundo werd eerder bekroond met de hoofdprijs van “De uitdaging” wegens het originele concept en de gemeenschapsvormende insteek. Hart van Antwerpen voorzitter Davy Verbeke stelt het zo:
“De buurt heeft haar imago niet altijd mee, wij willen daar als handelaarsvereniging maar bovenal als liefhebbers van de buurt iets aan doen. Het festival is daarvoor een ideale gelegenheid.” De handelaarsvereniging wil met het festival de buurt nog meer doen leven.

Het gebied tussen de UGC en het Astridplein staat bekend om haar restaurantjes, cafés, clubs en amusementshallen. Deze zomer komen daar Kai Mook, de vierkante molen van de Zomer van Antwerpen en het Agora Mundo-festival bij. “De buurt zit duidelijk in de lift”, stelt Sjé Stevens, buurtbewoonster en mede-initiatiefneemster van het festival, “Dit festival zet dat eens te meer in de verf, na de restauratie van de buurt komt er nu ook een opwaardering van de omgeving en daar willen de buurtbewoners en handelaars duidelijk wat aan doen”.

Meer info op www.agoramundo.be

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: