Chinese kunstenaars toveren de ZOO van Antwerpen om tot een sprookjesachtig paradijs. Wandelend tussen honderden magische lichtobjecten van dieren en bloemen waan je je in het mysterieuze China. Dit Chinese festival reist de wereld rond en is nu voor het eerst te zien in ons land.

Aan het Centraal Station, op de Meir, de Keyserlei en de Handschoenmarkt krijgt u al een voorsmaakje van China Light ZOO. Maar wil u het Chinese lichtfeest echt beleven, dan moet u in de ZOO van Antwerpen zijn. Daar construeerden Chinese kunstenaars metershoge lichtinstallaties geïnspireerd door de dieren en planten van de Antwerpse ZOO en gebaseerd op een meer dan duizend jaar oude traditie. Een draak van veertig meter lang en zes meter hoog, pinguïns, olifanten, leeuwen, wondermooie bloementapijten en tal van kleurrijke lantaarns en lampionnen zullen de grasperken, paden en gebouwen van de ZOO sieren.

Authentieke Chinese tradities als een theemoment, een artiest die een Guzheng bespeelt en enkele acrobaten maken dit festival compleet. Laat u betoveren door dit lichtspektakel en u beleeft ongetwijfeld een onvergetelijke winteravond.

 

ZOO Antwerpen, Koningin Astridplein
van za 6/12 t.e.m. zo 18/1 (niet op 24/12, 31/12, 4/01 en 09/01)
Volwassenen: 15 euro / 12 euro voor ZOO abonnees
Kinderen (3-17 jaar) en 65+: 12 euro / 10 euro voor ZOO abonnees
Kinderen (-3 jaar): gratis
tickets via www.zooantwerpen.be/chinalightzoo of aan de kassa tijdens het festival tot 20.45 uur

 

Meer info over A-kaart korting: https://www.antwerpen.be/nl/kanalen/a-kaart/nieuws-9/met-korting-naar-china-light-in-zoo-antwerpen

 

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: