Winter in Antwerpen belooft het warmste stadsfestival van het land te worden. Op zaterdag 6 december gaat het event echt van start met een groots openingsfeest. Winter in Antwerpen opent met een parade van vuurkunstenaars, sprookjesachtige circusartiesten, knotsgekke acrobaten, reusachtige installaties, dromerige muziek en een indrukwekkend lichtspektakel.

Volg de magische parade en wandel u warm van op het Astridplein tot aan de Ernest Van Dijckkaai.

Route: Astridplein – De Keyserlei – Meir – Groenplaats – Oude Koornmarkt – Suikerrui – Hoogstraat – Sint-Jansvliet – Plantinkaai – Ernest van Dijckkaai​

Astridplein – De Keyserlei – Meir
van 18 tot 19.20 uur

 

Meer informatie over de parade:

PARADE

Compagnie Off

Een circusparade van acrobaten en feeërieke majoretten danst door de straten. Indrukwekkende machines, metershoge dieren en een groots lichtspektakel maken de verwondering compleet.

Astridplein – De Keyserlei – Meir
van 18 tot 19.20 uur

Plantinkaai – Ernest Van Dijckkaai
van 21.55 tot 22.50 uur

 

Compagnie Transe Express

Gigantische poppen glijden door de menigte en maken van de straat een heuse opera. Fantastische diva’s zingen beklijvende melodieën die jong en oud verleiden.

Groenplaats – Oude Koornmarkt – Suikerrui – Hoogstraat – Sint-Jansvliet
van 20.20 tot 21.45 uur

VASTE ACTS

‘t Afdak

Muzikaal toptalent zal een maand lang de weekends vol spelen in ‘t Afdak, een pop-up podiumcontainer op de Groenplaats. Twaalf bands staan te popelen om in de container te kruipen. Wie wanneer speelt, blijft geheim tot het allerlaatste moment. Het eerste pop-upconcert ontdekt u tijdens dit openingsfeest. Een tip: het gaat om een Leuvense indie-band.

Groenplaats
van 19.30 tot 20.15 uur

 

Divi Divi

Dit mechanisch orkest bouwde zijn eigen instrumenten. Met gas, vuur, stoom en luchtdruk laten ze scheepshoorns, knalbuizen, stoomfluiten, trilplaten en glazen vlambuizen galmen door de straten. Een pauk en de pijpen van een origineel trompetorgel zetten extra kracht bij.

Handschoenmarkt
om 18.30, 20 en 21.30 uur

 

Cia La Tal

Beter straattheater zag u nog nooit! Dit Spaans-Catalaans theatergezelschap reist de wereld rond met Carillo Noël, een grappig kerstsprookje voor jong en oud. De artiesten lijken wel levende popjes met unieke kostuums in een fantastisch decor. Hun act doet u wegdromen naar een wondere wereld waar alles kan.

Grote Markt
om 19, 20 en 21 uur

 

Opera Mobile

De stadssopraan van Leuven trakteert op een mini-opera. Begeleid door wonderlijk pianospel brengt ze het verhaal van Papageno en Papagena op muziek van Mozart, Rachmaninov, Messager en Verdi in een uniek kader, haar mobiele opera.

Vrijdagmarkt
om 19.30, 20.30 en 21.30 uur

Dwaallicht

De jonge creatievelingen van Nachtcollectief toveren de voetgangerstunnel om tot een audiovisuele installatie. Dit Antwerpse gezelschap lokt u naar het diepste punt onder de Schelde voor een futuristisch verhaal van licht en geluid. Op Sint-Jansvliet, aan de ingang van de voetgangerstunnel, kan u voor en na Dwaallicht genieten op tal van gezellige caféterrasjes. Een muziekbandje zorgt er voor een vrolijke noot vanuit de De Koninck caravan.

Voetgangerstunnel, Sint-Jansvliet
van 18 tot 22 uur

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: