Maandag, 24 februari starten de voorbereidende werken voor de aanleg van het Operaplein. “Wie op de hoogte wil blijven van elke nieuwe stap, schrijft zich het best in op onze nieuwsbrief”. We zullen via de Residentie Fortunia blog ook regelmatig berichten over deze ingrijpende werken.

Ondergronds verkeer

Voor het operagebouw komt een autoluw plein met ruimte voor fietsers, voetgangers en trams. Nu loopt dat allemaal door elkaar, met alle gevolgen van dien. Na de aanleg van het Operaplein lopen deze verkeersstromen op verschillende niveaus ondergronds en bovengronds. Het doorgaand autoverkeer op Leien gaat ondergronds in een tunnel onder het plein.

Start werken

De voorbereidende nutswerken voor de aanleg van het Operaplein starten op 24 februari aan de Teniersplaats. Daarna volgen de Kipdorpbrug en de Kipdorpvest. Om de ondergrondse tunnels te graven, moeten eerst alle nutsleidingen verlegd worden. Deze nutswerken moeten begin 2015 klaar zijn.

Invloed op straten rondom het Operaplein

Op 24 februari start de eerste fase met de aanleg van het alternatieve tracé ter hoogte van de Teniersplaats. De aannemer graaft hier een sleuf van 2 meter breed en 2 meter diep in de rijweg van de Kipdorpvest. Dit maakt dat de rijweg hier wordt afgesloten voor alle autoverkeer. De Kipdorpvest blijft wel bereikbaar voor bewoners, hulpdiensten en leveranciers. Voor voetgangers en fietsers die van de Teniersplaats naar de Leysstraat en Meir willen, wordt er een houten brug voorzien. De rijrichtingen veranderen. Eind maart is de Kipdorpbrug aan de beurt en na de paasvakantie starten de nutswerken aan de andere delen van de Kipdorpvest.

Nieuwsbrief

Wie de werken op de voet wil volgen, surft best naar www. noorderlijn.be.

Praktisch

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: