Het nieuwe kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’ biedt consumenten een garantie op juwelen van topkwaliteit. Zes Antwerpse juweliers voldeden als eersten aan alle 32 criteria, en ontvingen gisteren het label. En ook 4 juweliers in de Vestingstraat en 1 op de De Keyserlei kregen het label. Ontdek hun adressen hier.

Het label is zeer prestigieus, want het brengt niet enkel het aanbod, maar ook de duurzaamheid, de ethiek en de klantgerichtheid in rekening. Om het label te krijgen moeten juweliers financieel gezond zijn en voldoen aan de geldende regelgeving. 

 Wat is dit label?

Antwerp’s Most Brilliant bundelt een selectie van de meest kwaliteitsvolle en betrouwbare juweliers in Antwerpen. Zij maken de reputatie van Antwerpen als wereldcentrum van de diamant helemaal waar.
Hoe verkrijgt een juwelier dit label?

Om het Antwerp’s Most Brilliant label te verkrijgen, moet de juwelier aan 32 strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoen. De juweliers met label blinken onder meer uit in duurzaamheid, veiligheid, moraliteit, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit. Uiteraard voldoen ze ook aan de Belgische wetgeving op economisch, sociaal en fiscaal vlak. Kortom: stuk voor stuk juweliers die dit label helemaal verdienen.

Hoe wordt de kwaliteit gegarandeerd?

Je verdient het label pas na een onafhankelijke audit van Kiwa, een geaccrediteerd audit- encontrolebureau, die de juwelier elk jaar opnieuw controleert op 32 strikte criteria. Kiwa maakt een bindend rapport op na zijn audit. Enkel bij een excellente score op elk van de criteria wordt het label uitgereikt door de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre. Het label staat bovendien onder toezicht van de beroepsfederatie voor juweliers Ars Nobilis en FOD Economie.

 

Alle info kan je hier nalezenhttp://www.antwerpsmostbrilliant.be/

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: