Op 24 januari werd de expo over de ‘Antwerpen Koekenstad’ officieel geopend in het Antwerpse Centraal Station. In aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever openden Louis en Dimitri Parein de tentoonstelling. De tentoonstelling brengt een overzicht  van 100 jaar (van 1860 tot 1960) industriële en ambachtelijke productie van confiserie, biscuit en chocolade in Antwerpen.

De expo bevat exclusief materiaal uit de collectie van Dimitri Parein (nazaat van de stichter), De Beukelaer (nu Mondelez International), Frans Lauwers (auteur van boeken over de Antwerpse geschiedenis), stads- en bedrijfsarchieven en crowdsourced beeldmateriaal.

Antwerpen is vanaf eind januari een maand lang in de ban van zoetigheid. Het evenement Antwerpen Koekenstad biedt bezoekers twee proeverroutes – de Chocoladeweek en de Pateekesweek – en een tentoonstelling over de geschiedenis van Antwerpen als koekenstad. Tekenden voor de volledige organisatie: de studenten Marketing van de Karel de Grote-Hogeschool.

Antwerpse Week van de pateekes

Pateekes

De week van zaterdag 1 tot en met 8 februari is uitgeroepen tot de Pateekes Week. Het concept is identiek aan zijn chocoladen tegenhanger. Met een Pateekespas op zak, trekken bezoekers op een smakelijke ontdekkingstocht langs 24 Antwerpse bakkers, patissiers en koffiehuizen. In ruil voor een bonnetje serveren ze er een heerlijk stuk gebak of koffie.

Chocoladeweek

Met een chocoladepas maken bezoekers een stadswandeling langs 25 Antwerpse chocolatiers en hun lekkernijen. De proeverroute loopt van zaterdag 15 tot en met 22 februari. Voor een bedrag van 10 euro ontvangen bezoekers een Chocolate Pass waarmee ze zich te goed kunnen doen aan chocoladespecialiteiten ter waarde van minstens 20 euro.

Initiatiefnemer

Initiatiefnemer van het evenement Antwerpen Koekenstad is docent Marketing Piet De Lombaerde. Zijn doel: Antwerpen als chocoladestad op de kaart zetten én zijn studenten een onvergetelijke praktijkervaring bieden. “Antwerp Chocolate Week – de proeverroute langs Antwerpse chocolatiers – lokte vorig jaar meer dan 10 000 bezoekers”, vertelt De Lombaerde. “Daarom besloten we het opzet uit te breiden. We bouwden samen met de studenten verder op de naam ‘koekenstad’, omdat Antwerpen naast een chocolade- ook een koekjesgeschiedenis heeft.”

Meer informatie op www.antwerpenkoekenstad.be.

Expo: In het Centraal Station van 25 januari tot 3 maart 2014

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: