Op het De Coninckplein opent zondag een nieuw buurthuis de deuren. Initiatiefnemers Marleen Vervaet en Wiske Renoz overtuigden een 20-tal mensen om het vroegere café ‘Non-stop’ een opknapbeurt te geven. Zondag verwachten ze een ware volkstoeloop

Het buurthuis is open voor iedereen uit de brede omgeving van het plein. Iedereen die wil, mag langskomen voor een kop koffie en een babbeltje. De vrijwilligers wonen allen in de nabije omgeving en zijn van verschillende leeftijd en origine. Ze willen vooral een plaats creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Zondag om 14 uur opent het buurthuis de deuren. Rond die tijd gaat ook de strip- en boekenmarkt op het De Coninckplein van start, en geven enkele buurtbewoners een klein optreden. Vanaf volgende week opent het buurthuis tweemaal per week de deuren. ‘Dinsdag en donderdag tussen 11 uur en 17 uur mag iedere buurtbewoner binnenspringen’, zegt Marleen Vervaet, medeoprichtster. Op andere momenten kan het buurthuis worden gebruikt voor activiteiten van buurtbewoners.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: