Het huidige Antwerpse stadsbestuur heeft afgelopen vrijdag de locaties van 39 extra Velo-stations goedgekeurd. Het gaat om de eerste uitbreiding van het aantal Velo-stations sinds de invoering van het project. De nieuwe stations komen allemaal in het gebied tussen de Singel en Schelde. Daar komt de bouw van stations op Linkeroever nog bij. Ook de de stationsbuurt krijgt er nog een extra station bij. Door deze uitbreiding zijn er vanaf mei/juni ook weer jaarabonnementen beschikbaar. 

Het contract tussen de stad Antwerpen en exploitant Clear Channel Belgium voorziet in de uitbouw van het stadsfietsensysteem in twee fases. De eerste fase startte in juni 2011 met ruim 80 stations voor in totaal 1 000 fietsen. Twee jaar na de startdatum (juni 2013 dus) komt er een uitbreiding tot maximaal 150 stations voor zo’n 1.800 fietsen. Voor deze uitbreiding zijn de eerste 39 nieuwe stationslocaties nu bekend. De beslissing over de resterende locaties volgt in de loop van 2013.

Deze uitbreiding betekent ook goed nieuws voor de stationsbuurt. Aan het Astridplein komen er in eerste instantie 36 fietsjes bij!

Bekijk de lijst met de 39 nieuwe Velo-locaties 

Weer jaarkaarten beschikbaar
De plaatsing van extra fietsen en stations betekent ook dat er opnieuw Velo-jaarkaarten op de markt komen. Voorjaar 2012 schortte Velo de verkoop van jaarkaarten nog tijdelijk op nadat de limiet was bereikt waarbij Velo de bestaande klanten een kwalitatieve dienstverlening kon garanderen. Er zijn momenteel in totaal zo’n 19.500 jaarkaarten in omloop. De wachtlijst telt nog circa 3.500 belangstellenden.

 

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: