Leo Bormans, bestsellerauteur van The World Book of Happiness, vertelt op woensdag 19 december in Atlas over geluk aan de hand van de documentaire Happy van Roko Belic. Dit is de eerste film in de reeks CinéDoc. Vanaf januari brengt Atlas elke derde donderdag van de maand een documentaire waarbij een gastspreker commentaar geeft. 

In de documentaire Happy combineert documentairemaker Roko Belic wetenschappelijk onderzoek met verhelderende verhalen en interviews over de zoektocht van de mens naar geluk.

Happy is de eerste film in een reeks. Vanaf januari zal in Atlas onder de naam CinéDoc elke derde donderdag van de maand een straffe, verrassende, ontroerende, ontluisterende en soms grappige documentaire vertoond worden. Een gastspreker met kennis van zaken zal de film in- en uitleiden en in gesprek gaan met het publiek. Het volledige programma vinden geïnteresseerden op www.atlas-antwerpen.be .

Auteur Leo Bormans geeft een korte inleiding bij Happy. Daarna inspireert hij de deelnemers om werk te maken van hun eigen geluk en dat van anderen. Voor The World Book of Happiness ondervroeg Leo Bormans 100 geluksonderzoekers uit 50 landen. Naar aanleiding van zijn boek trekt hij de wereld rond en ontmoet hij de groten der aarde, zoals Kofi Annan en Herman Van Rompuy. CinéDoc is een unieke kans om Leo Bormans in Antwerpen aan het woord te horen.

 

Praktisch

  • CinéDoc – documentaire Happy met gastspreker Leo Borman
  • woensdag 19 december om 20 uur
  • Atlas, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen
  • tickets: 4 euro
  • reserveren: tel. 03 338 71 30atlas@stad.antwerpen.be

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: