Op vrijdag 14 december om 20 uur organiseert Atlas voor de derde keer Soirée Migrée. Deze avond vol literatuur, film, poëzie en muziek is een bloemlezing over de rijkdom en groeipijnen van een diverse samenleving. 

Spraakmakende gasten brengen tijdens Soirée Migrée hulde aan de migrant, aan de kinderen van migranten en aan de verscheidenheid. Deelnemers mogen zich verwachten aan prikkelende, zinderende, ontluisterende bijdragen van nieuwe Belgen, minder nieuwe Belgen en niet-Belgen.

Gasten

  • Orlando Verde is een notoir blogger, verteller en filmmaker. Hij leverde onlangs met ‘Naamloze Vennootschap’, zijn eerste fictie langspeelfilm af.
  • Mostafa Benkerroum is verhalenverteller, regisseur en acteur. Met zijn vertelling brengt hij hulde aan zijn overleden vader.
  • Mauricio Ramirez is acteur, danser, choreograaf en theatermaker. Met zijn performance zoomt hij in op migratie en – onlosmakelijk – ontworteling.
  • Alicja Gescinska is filosofe en schrijfster. Ze verliet als zevenjarige het communistische Polen en ging met haar ouders naar het vrije Westen. De vrijheid die ze daar vond, viel tegen. Ze vraagt zich nu af of er een andere, positieve vrijheid mogelijk is.
  • Vincent Coen studeerde af aan het Rits als regisseur. Samen met jeugdvriend Guillaume Vandenberghe realiseerde hij zijn eerste lange documentaire ‘Cinéma Inch’Allah’ die een verrassende en soms confronterende inkijk geeft in de Brussels-Marokkaanse underground cinema.

Sven Pichal neemt de presentatie voor zijn rekening. De Antwerpse band Wahwasda zorgt voor livemuziek. Ze brengen een mix van reggae en Nederlandstalige hiphop. In 2011 wonnen ze de Benelux Reggae Contest – Jah Live!

Atlas organiseert de derde editie van Soirée Migrée naar aanleiding van de internationale dag van de migrant op 18 december.

Praktisch

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: