Het ArchiFacts Film Festival Antwerpen (AFFFA) is een jaarlijks mediagebeuren dat focust op architectuur. Het festival is ondertussen al aan zijn derde editie toe.

Voor alle duidelijkheid: het AFFFA richt zich niet enkel tot architectuurkenners. Het thema wordt door de gekozen films en evenementen op zo’n uiteenlopende manieren belicht, dat ook het brede publiek hier mooie ontdekkingen kan beleven.

Dit jaar nam AFFFA organisator Filmhuis Klappei cityLabo, de laboratoriumcel van Antwerpen Averechts, onder de arm als partner. Die wisten de hand te leggen op een primeur, die tot nu toe enkel op een BBC zender werd getoond: de documentairereeks The Secret Hi story of Our Streets. The Secret History… is een fascinerend portret van de (Londense) grootstad. De stad komt erin naar voren als een levend organisme dat continu in verandering is. Het is niet enkel een verhaal van stenen en ruimte, maar ook en vooral: een getuigenis van de mensen die de stad haar levensadem geven.

Deze schitterende Britse reeks brengt meer dan 100 jaren van radicale en onvoorspelbare sociale veranderingen in kaart – veranderingen die zich in zowat elke Europese stad voordeden. Vandaar dat deze films ook bijzonder relevant zijn voor Antwerpse kijkers.

De volledige reeks van zes afleveringen wordt tijdens het AFFFA in twee blokken getoond, op zaterdag 10 en zondag 11 november. De films zijn Engelstalig en niet ondertiteld, maar perfect te genieten voor iedereen die een basiskennis Engels bezit.
Een absolute must voor iedereen die in de dynamiek van het hedendaagse stadsleven geïnteres seerd is.

Meer info over de vertoningen van The Secret History… vindt u op www.citylabo.be
Voor reservaties en meer info over het festival: www.afffa.be
Opgelet: het aantal zitplaatsen in filmhuis Klappei is beperkt. Het is dan ook aan te raden je tickets op voorhand te reserveren.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: