Het nieuwe Café Capital heeft eindelijk vorm gekregen. Bij een ontwerpwedstrijd kwam het jonge architectenbureau Bulk als winnaar uit de bus. ‘Het wordt compact en uitgemeten als een Zwitsers zakmes’, verklapt Koen Van Bockstal.

Wanneer de spade de grond ingaat, is nog niet geweten. Ook het totale kostenplaatje blijft vooralsnog onduidelijk. Maar dat de hippe danstempel voor een wedergeboorte staat, is meer dan ooit zeker.

In de zomer van 2010 werd de populaire danstempel in het Stadspark vernield door brandstichting.  Na jaren van vertraging is er eindelijk een concreet project om deze ontmoetingsplek terug op te bouwen. In het veelzijdige paviljoen van Bulk huist weldra niet enkel een hippe discotheek, maar ook de groendienst van de stad en een familiale taverne. Voor- en na het nachtelijke vertier, kunnen gezinnen er eten en drinken op het terras, dat wordt doorgetrokken tot aan de vernieuwde speeltuin.

Akoestiek

Om het nieuwe Capital te mogen tekenen, nam het jonge bureau uit Berchem de maat van drie concurrenten. Eerder ontwierpen ze ook een feestzaal onder de sporen van Antwerpen-Centraal en een polyvalente zaal in Kontich. Die ervaring kwam hen goed van pas. ‘Bij een nachtelijk concept speelt de akoestiek een belangrijke rol. Dat deze discotheek middenin een park ligt, maakt het er niet makkelijker op. Daarom komt de nachtclub gedeeltelijk ondergronds te liggen.’

One Response to “Ontwerp nieuw Café Capital krijgt vorm”

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: