Het betreft een historische mijlpaal, want voor het eerst in zijn geschiedenis zet de Antwerpse diamantsector in samenwerking met het Diamantmuseum Provincie Antwerpen de deuren open voor het groot publiek. Wie die dag wil ontdekken welk traject een ruwe diamant volgt voor hij geslepen in een juweel belandt, is meer dan welkom.

Het meesterschap van de slijpers, de diamantbeurzen, het baanbrekende technologische onderzoek en het briljante eindproduct: iedereen kan het ontdekken op 7 oktober. Bezoekers kunnen met een gids in groepen van 20 het fascinerende verhaal van de diamant, van de mijn tot schitterend juweel ontdekken. Elk uur starten er 6 gegidste bezoeken, telkens 5 Nederlandstalige en 1 Engelstalige. Wil je de fascinerende sector van de Antwerpse diamant via een gegidste wandeling betreden, dan breng je best je identiteitskaart mee. Omwille van veiligheidsmaatregelen mag je de diamantwijk anders niet in.

Wie geen plaatsje kan vinden in de rondleidingen met gids kan ook in de Schupstraat, de Hoveniersstraat en de Rijfstraat het “BriljAntwerps Diamantverhaal” op eigen tempo bewonderen en de typische sfeer opsnuiven aan een van de vele eetstandjes met de multiculturele keuken van de diamantwijk. Ook de kleinsten kunnen kennismaken met dit schitterend verhaal via een wandelzoektocht, helemaal in het teken van de fonkelende steentjes.

Open Bedrijvendag in de Antwerpse diamantwijk komt tot stand dankzij de samenwerking tussen de Antwerp Diamond Community, het Antwerp World Diamond Center, HRD Antwerp en het Diamantmuseum Provincie Antwerpen, dat vooral de inhoud en het belevingskader heeft uitgewerkt.

Zondag 7 oktober – van 10 uur tot 17uur  – Diamantwijk Antwerpen

Reserveren voor een gegidste rondleiding kan enkel de dag zelf

Micheline Van Branden op 03 202 48 920494 34 42 06 of micheline.vanbranden@diamant.provant.be)

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: