Vakantie, dat is alles even vergeten … behalve dan hoe je met kennis van zaken van de zon kunt genieten!

Huidkanker is een van de kankers die aan een flinke opmars bezig is. Blootstelling aan de zon is de grootste boosdoener. Nochtans krijgt de bevolking elk jaar opnieuw te horen hoe het wel en niet moet, maar die goede raad wordt maar al te vaak in de wind geslagen. Een echte gedragsverandering dringt zich dan ook op.

Op 28 juni zal Julien Lambert, dermatoloog in Antwerpen en docent aan de Universiteit Antwerpen, vanaf 6.30 uur te vinden zijn op de Koning Astridplein. Omdat de zomer net begonnen is, deelt hij er naast nuttige informatie ook bananen uit aan de voorbijgangers. De banaan, met zijn karakteristieke vlekjes, is immers het symbool van de campagne van Euromelanoma 2012.

Ook in Brussel, Gent en Namen zullen een aantal dermatologen de stad in trekken.

28 juni 2012 – van 6.30 tot 9.30 uur – Koning Astridplein – 2000 Antwerpen

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: