Het zeehondenverblijf van de ZOO Antwerpen werd zonet in volle glorie hersteld volgens de plannen van 1908. De zeezoogdieren kunnen rustig rondzwemmen in hun vernieuwd zwembad, afgewerkt met bergrivier en waterval.

Een groot deel van de restauratie was de reconstructie van de monumentale gesculpteerde rotsen en de waterval, lang afgesloten om veiligheidsredenen. Het bovenste gedeelte, bij het reptielenverblijf, wordt volledig herbeplant. Zo wordt de originele situatie van 1908 hersteld. Ook de balustrade van de twee bruggen kreeg zijn oorspronkelijke looks weer. Het zeehondenverblijf is een groot heuvelachtig terrein van 1.300 m2 grenzend aan de nieuwe leeuwencanyon.

Het zeehondenbassin met omliggend strand bevat nu zout water ipv zoet om het dierenwelzijn te bevorderen. Het zoute water verhindert oogproblemen. Het bassin heeft een biologische filterinstallatie met twee zandfilters in een gesloten watercircuit. Zo vermindert het waterverbruik drastisch.

Link GVA

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: