Velo antwerpen is een enorm succes. Zeker nu blijkt dat het aantal abonnees de kaap van 20.000 bereikt heeft, en het succesproject voorlopig geen nieuwe gebruikers aankan. Wie nog een abonnement wil, moet op de wachtlijst. Bestaande abonnementen worden wel verlengd. Voor mensen die een dag- of weekpas willen, verandert er niets.

“We hebben lang getwijfeld of we met een wachtlijst zouden werken, maar er was weinig andere keuze. Nog meer abonnees zou de kwaliteit van het project in het gedrang brengen. Als mensen na twee stations nog altijd geen fiets hebben, verliest het systeem veel van zijn waarde”, zegt schepen van Mobiliteit Ludo Van Campenhout (N-VA). Tegen de zomer komen er vijftig extra fietsen en een nieuw station op de De Keyserlei bij. Maar dat is niet voldoende om nog meer abonnees aan te nemen.

Nu zijn er 82 stations en duizend fietsen. Na de uitbreiding tot 150 stations in 2013 zullen er in totaal 1800 stadsfietsen zijn.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: