Niemand minder dan ondernemer Sir Richard Branson, oprichter en CEO van Virgin Group, was afgelopen zondag de eregast op de eerste Antwerp Diamond Academy in de Stadsschouwburg.

De Antwerp Diamond Academies zijn specifiek bedoeld voor de Antwerpse diamantairs en omvatten een reeks seminaries die hen kan helpen efficiënter zaken te doen. Deze eerste Academy stond in het teken van innovatie.

Superzakenman Richard Branson kwam zijn visie op innovatief ondernemen uit de doeken doen en ging ook in dialoog met het publiek.

Veilingsite voor diamant

Hij kreeg ook de eer Diamdax te lanceren. Diamanthandelaars of -verkopers kunnen de stenen uploaden op de website, waarop dan gekocht of geboden kan worden door geïnteresseerden op basis van een onafhankelijk bepaalde prijs voor geslepen diamant. Volgens het AWDC kan met dit eerste, wereldwijde onlinehandelsplatform de geloofwaardigheid van de diamanthandel gevoelig versterkt worden en verhoogt het ook de efficiëntie van de huidige manier van zakendoen. ‘Een een objectieve prijszetting en bijbehorende transparantie moet deuren openen naar nieuwe financieringskanalen voor de bijzonder kapitaalintensieve diamanthandel.’

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: