Na 10 jaar succesvolle aanwezigheid sluit het Diamantmuseum Provincie Antwerpen de deuren aan het Astridplein. Het museum is nog tot exact maandag 30 april 2012 – 17u30 te bezoeken, maar officieel valt het doek al op zondag de 29ste april. Gedeputeerde voor cultuur, Peter Bellens, neemt omstreeks 17u30– wanneer het museum voor bezoekers sluit – samen met de medewerkers van het museum afscheid van de locatie op het Astridplein.

Tussen 10u-17u worden de bezoekers een laatste keer verwend, met gratis rondleidingen in de permanente opstelling annex duo-presentatie”Best Off / Pareltjes uit Belgische collecties” en met gratis hapjes uit zowel de Joodse, Indische als Vlaamse keuken. Nog tot eind april zijn er ook koopjes te doen in de museumshop: een ideaal moment om een oude(re) tentoonstellingscatalogus voor een spotprijs in te kopen/cadeau te doen.

Vanaf 17u30 vindt er een slotfeest plaats voor genodigden en pers. Tijdens de afscheidsrede van Gedeputeerde Peter Bellens mag dit publiek zich verwachten aan een terugblik op de mijlpalen uit het ‘schitterend decennium’ van het Diamantmuseum aan het Astridplein en aan een vooruitblik op de ‘BriljAntwerpse toekomst’ van het museum.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: