Het is klaar en duidelijk dat het Antwerpse fietsendeelsysteem Velo een succes is. In amper tien maanden tijd registreerden 19.027 Antwerpenaren zich als abonnee en omvat het project 82 fietsstations, verspreid over de binnenstad.

Zoals eerder vermeld, komt er na de heraanleg van de De Keyserlei dit jaar nog een station bij. Vanaf juni kan je er je rode fiets achterlaten naast de uitgang van de ondergrondse parking. Maar ook volgend jaar staat een ingrijpende uitbreiding op het programma. Volgens verschillend  kranten zouden er in 2013 maar liefst 70 extra stations bijkomen, die zowel binnen de stadssingel als op Linkeroever worden geplaatst.

Op het kabinet van schepen Ludo Van Campenhout spreekt men over 800 extra fietsen. Sommige drukke stations krijgen misschien extra capaciteit. In dat geval komt er geen extra post, maar stijgt de capaciteit wel.’ Momenteel zijn er zo’n 1.000 Velo-fietsen in gebruik, 800 extra fietsen betekent dus een stijging van 80 procent. Het stadsbestuur onderzoekt momenteel volop het Velo-gebruik in Antwerpen. Op basis van de resultaten zal het bekijken hoe het netwerk best kan worden uitgebreid. Ook dit jaar komen er nog een vijftigtal Velo-fietsen bij. ‘Maar dat zijn slechts reservefietsen, die worden ingezet als er veel fietsen defect zijn’, klinkt het bij Velo.

In juni bestaat Velo een jaar, dan zullen conclusies op basis van op een volledig jaaroverzicht gemaakt worden, stelt men op het kabinet van schepen Ludo Van Campenhout. Een wachtlijst komt er alvast niet meteen aan.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: