Caffènation, naar alle waarschijnlijkheid de eerste populaire espressobar van Antwerpen, trekt weg uit het pand waar de barista’s sinds 2003 lungo’s en cappucino’s uit hun koffiemachines toveren. De bar ruilt Hopland voor een pand op de Mechelsesteenweg, naast de Nationale Bank.

“Het huurcontract voor het pand in Hopland liep af en er waren wat kleine probleempjes, onder andere met het terras”, vertelt zaakvoerder Rob Berghmans. “Bovendien was hij al een tijd op zoek naar een pand waar naast een bar ook een deel van de activiteiten van de Caffènation koffiebranderij kunnen ondergebracht worden.”

Het nieuwe pand is opgebouwd uit verschillende verdiepingen en mezzanines. “Op de gelijkvloerse verdieping komt een shop waar je koffie uit de branderij kan kopen en proeven. Achterin komen opslag- en opleidingsruimtes. Op de eerste verdieping komt de bar met centraal een unieke koffiemachine. Daarachter komt een gezellige lounge en helemaal bovenaan komt een eetkamer met een grote tafel.Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: