Bad’eau/Plat’eau, het openluchtzwembad op het Eilandje, zal niet voor half augustus open gaan.

Jammer voor zij die gehoopt hadden heel de zomer te kunnen zwemmen in het verplaatsbare openluchtzwembad aan het Kattendijkdok maar het 120meter lange drijvende bad zal niet klaar zijn voor half augustus.

Volgens Pieter Peerlings van Sculp(IT), het architectenbureau dat de constructie ontwierp, kunnen de werken echt niet sneller. ‘De duwbakken liggen in een scheepswerf net over de grens met Nederland. Daar wordt dag en nacht gewerkt aan de constructie. Normaal duurt het twee jaar om dit project rond te krijgen. Nu wordt het gedaan in enkele maanden. Volgende maand is de eerste 60meter klaar en wordt die uit de hangar gehaald. Dan wordt er begonnen aan het tweede stuk. We mogen blij zijn dat het tegen half augustus klaar geraakt. Zo kunnen de mensen nog een stuk van de zomer meepikken.’

‘Eind juni willen we het geheel te water laten, maar dan moeten onder meer nog de elektriciteit gelegd en de kleedkamers geplaatst worden. Sowieso is er ook een testperiode van veertien dagen nodig om het bad zwemklaar te krijgen. Op 1juli zal je wel kunnen eten en drinken in de brasserie.’

Op het kabinet van schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (N-VA) luidt het dat alles volgens schema verloopt. Vreemd, want eind september 2011 kondigde Van Campenhout aan dat het zwembad in juli klaar zou liggen voor gebruik en drukte zijn hoop uit om in mei al te kunnen open doen. Naar verluidt, wist men toen al bij de stad dat dit niet haalbaar was.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: