Binnenkort beginnen de renovatiewerken aan het Innogebouw op de Meir. De historische buitengevels worden in hun oorspronkelijke staat hersteld. De werken aan dit prestigieuze gebouw van ruim 12.000 vierkante meter zouden binnen twee jaar worden afgerond. Midden april wordt er gestart.

De bedoeling is om het statige gebouw weer zijn elegantie van weleer te bezorgen. Concreet worden in de eerste fase de oorspronkelijke ruiten hersteld met doorschijnend glas dat tot beneden wordt doorgetrokken. Ook de drie ingangen worden weer opgebouwd zoals vroeger, waardoor ze een tachtigtal centimeter naar achter worden getrokken. In een tweede fase worden de koepels, die ooit zwart waren geschilderd, weer transparant gemaakt. De versieringen op de gevel en het dak worden gerestaureerd.

Inno deelt de kosten voor de renovatie met de eigenaar van het gebouw, Redevco, een internationaal vastgoedbedrijf dat ook eigenaar is van het C&A-gebouw op de Meir. Voor de eerste fase van de werken kunnen Inno en Redevco een beroep doen op 182.683euro subsidies van Vlaams minister van onroerend erfgoed Geert Bourgeois (N-VA)  voor de restauratie van het historische buitenschrijnwerk. De de Innogebouwen zijn sinds 1983 beschermd is als monument. Minister Bourgeois vindt het belangrijk om het warenhuis in ere te herstellen.  Over de subsidieaanvragen voor de volgende fasen werd voorlopig nog geen beslissing genomen.

Het winkelcentrum blijft tijdens de werken open.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: