Zwart temporary coffee lab, de leuke hippe koffiebar op het De Coninckplein, wil de liefde en kennis voor koffie doorgeven aan iedereen die het wil. Er worden nu verschillende workshops georganiseerd. Enkele zijn al achter de rug, maar je kan je nog inschrijven voor verschillende anderen.

ESPRESSO & MILK

Wat is een espresso? Heeft de manier van roosteren echt een effect op de smaak van de espresso?wat doet het hete water precies met de gemalen koffie?  en hoe maak ik zo een mooi hartje in m’n tas?  Een groot deel van deze sessie gaat op in het zelf proberen!

Maandag 6 maart van 7-10 pm
€25 per persoon

HOME BREWING

Espresso machines zijn duur, en diegene die je kan betalen zullen nooit het resultaat geven zoals een professionele barista je kan bieden. Toch zijn er creatieve oplossingen om ook thuis een perfecte kop koffie te maken. De sessie gaat over alles behalve de espresso, maar over filters en drippers, french presses en syphons, aeropresses en andere gadgets.

It’s simple, it’s cheap, it’s fun, you wont sleep for days.

Datum: tbc
prijs: €15 per persoon


WATER, THE OTHER INGREDIENT IN COFFEE

De sessie focust misschien wel op het belangrijkste ingrediënt van de koffie : water! Brewmaster en water specialist Ronny Billemon vertelt meer over de reden waarom water zo belangrijk is voor een goede kop koffie. Er zijn niet alleen de theoretische praatjes, maar ook leuke experimenten gepland.

Datum: dinsdag 3 April, 7-9pm
Prijs: €15 per persoon


Nadien zijn er nog sessies over coffee pairing en thee gepland. Maar voor de meest recente info, en registratiedetails, wijzen we je door naar de site van Zwart .

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: