Het kabinet van Minister Bourgeois maakte bekend dat de Vlaamse regering de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) de komende vijf jaar voor in totaal 32,5 miljoen euro gaat subsidiëren. Het geld is voornamelijk bestemd voor de dagelijkse werking van de Antwerpse Zoo en dierenpark Planckendael en de grote investeringen op het vlak van restauratie en vernieuwing die beide gepland hebben.

De overeenkomst voor de periode 2012-2016 is volgens de Vlaamse minister van Toerisme, die de overeenkomst afgelopen dinsdagochtend ondertekende in de Zoo, efficiënter dan de vorige versies.

‘De KMDA is een betrouwbare partner die we intussen goed kennen en dus meer eigen verantwoordelijkheid kunnen geven. In plaats van verschillende dossiers bij Erfgoed en Toerisme komt er nu één groot investeringsplan’, verklaarde Bourgeois dinsdag. ‘De subsidiëring zal dan ook veel minder betuttelend gebeuren.’

Infrastructuur

Het geld zal de komende jaren vooral gebruikt worden voor grote infrastructuurwerken in de Antwerpse Zoo. ‘Tijdens de voorbije periode van samenwerking kwam vooral Planckendael aan bod, met recent nog een nieuw giraffenverblijf en de langverwachte olifantentempel. Nu is het de beurt aan de Zoo’, zegt Dries Herpoelaert, algemeen directeur van de KMDA. Op het programma staan onder meer de restauratie van het rundergebouw, een herbestemming voor het Flamingorestaurant en de vernieuwing van de tijger- en luipaardverblijven.

De grote plannen voor de Zoo kaderen volgens Herpoelaert in het idee om de Antwerpse dierentuin, één van de oudste ter wereld, terug te brengen naar hoe hij door de oorspronkelijke ontwerpers bedoeld was.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: