Antwerpenaars lieten zich zaterdagavond graag ontroeren in open lucht, zeker met het zachte weer. Het openluchtspektakel ‘ Fietsen naar de hemel’ van de stad Antwerpen trok om half zeven een volle Groenplaats. Tegen een duistere hemel begonnen dansende engelen en live muzikanten zich een weg in de hemel te fietsen. Van hoog in de lucht strooiden de engelen met discoglitters, witte ballonnen en sneeuw. Op het einde maakte de zangeres in een dramatische rode jurk koprollen boven het publiek, knalden de glitterkanonnen en kwam er spetterend vuurwerk uit de carrousel.

Ook zaterdagavond was de filmvoorstelling in openlucht ‘Het Raam’ van collectief lAmpekAp. Als in een Cluedospel kon je via geprojecteerde ramen binnenkijken in woonkamers waar gasten – gespeeld door onder meer Herwig Ilegems en Marijke Pinoy zich klaarmaakten voor een chic feest en er plots iemand vermoord wordt. Bij de wandeling om acht uur, waar ook de acteurs aan deelnamen, stond wel 200man.

Lees meer op : nieuwsblad.be

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: