Het college keurde vandaag het plan van aanpak goed voor het ontwerp en de realisatie van een nieuwe open ruimte in de Kievitwijk. Samen met de omwonenden gaat de stad op zoek naar een ontwerp op maat van de buurt.
.
.
Nieuwe open ruimte in de Kievitwijk
.
Vandaag is er weinig open ruimte in de Kievitwijk. Om meer open ruimte te creëren maakt de Vlaamse overheid momenteel een gewestelijk  ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) op voor het gebied tussen de Van Immerseelstraat en de spoorwegberm. Samen met de bebouwing wordt ook het openbaar domein aangelegd. AG Stadsplanning  staat in voor het ontwerp van deze nieuwe open ruimte.
.
Ontwerp in samenspraak met de buurt
.
De stad vindt het belangrijk dat de nieuwe open ruimte maximaal tegemoet komt aan de wensen van de buurt. Tegelijk hecht ze ook veel belang aan een hoogkwalitatieve uitstraling. Het plan van aanpak zet alle stappen op een rij om samen met de buurt tot een goed ontwerp te komen. De eerste stap is de opmaak van een projectdefinitie. Die bevat de voorwaarden en wensen van de stad en het district. Op donderdag 27 oktober stellen stad en district het project voor aan de buurt en kunnen de bewoners hun wensen en bekommernissen meegeven. Deze worden dan mee opgenomen in de projectdefinitie.
.
Het college keurde vandaag het plan van aanpak goed voor het ontwerp en de realisatie van een nieuwe open ruimte in de Kievitwijk. Samen met de omwonenden gaat de stad op zoek naar een ontwerp op maat van de buurt. Nieuwe open ruimte in de Kievitwijk Vandaag is er weinig open ruimte in de Kievitwijk. Om meer open ruimte te creëren maakt de Vlaamse overheid momenteel een gewestelijk  ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) op voor het gebied tussen de Van Immerseelstraat en de spoorwegberm. Samen met de bebouwing wordt ook het openbaar domein aangelegd. AG Stadsplanning  staat in voor het ontwerp van deze nieuwe open ruimte.  Ontwerp in samenspraak met de buurt De stad vindt het belangrijk dat de nieuwe open ruimte maximaal tegemoet komt aan de wensen van de buurt. Tegelijk hecht ze ook veel belang aan een hoogkwalitatieve uitstraling. Het plan van aanpak zet alle stappen op een rij om samen met de buurt tot een goed ontwerp te komen.  De eerste stap is de opmaak van een projectdefinitie. Die bevat de voorwaarden en wensen van de stad en het district. Op donderdag 27 oktober stellen stad en district het project voor aan de buurt en kunnen de bewoners hun wensen en bekommernissen meegeven. Deze worden dan mee opgenomen in de projectdefinitie.
.
Aanleg in fasen
.
De realisatie van het openbaar domein sluit aan bij de realisatie van de bebouwing. Onmiddellijk  ten noorden van de Plantin en Moretuslei wordt zo een afgewerkt geheel (bebouwing en openbaar domein) verwacht tegen de zomer van 2014. De rest van het gebied volgt later

Bron : http://www.antwerpen.be/docs/Stad/Bedrijven/Marketing_en_communicatie/MC_Com/Collegeverslagen_2011/Collegeverslag_20110930_290kb.pdf

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: