Het kruispunt Lange Kievitstraat – Quinten Matsijslei wordt heraangelegd om het verkeersveiliger te maken.

De stad Antwerpen wil zo veel mogelijk zwarte punten in het verkeer wegwerken. Een zwart punt is een verkeersonveilig punt waar regelmatig ongevallen gebeuren. Het kruispunt LangeKievitstraat – Quinten Matsijslei is zo’n zwart punt, onder meer omwille van een slechte zichtbaarheid op dit kruispunt en de moeilijke en moeizame oversteek van de twee rijstroken stadinwaarts.

Het kruispunt krijgt verkeerslichten om het verkeer te regelen. Enkele voetpaduitstulpinge zorgen ervoor dat voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken van en naar het stadspark.

Voor de fietsers worden bijkomende oversteekvoorzieningen gemaakt, zoals verhoogde fietspaden aan beide zijden van de doorsteek in de middenberm. Er komen ook specifieke voorzieningen voor blinden en slechtzienden bij het oversteken.

Het kruispunt wordt normaal gezien in de periode november – december aangepakt. De kosten van de werken aan het kruispunt Lange Kievitstraat – Quinten Matsijslei worden geraamd op 82 690 euro (inclusief btw). De stad en het district Antwerpen staan elk in voor de helft van de kosten van de werken

Bron : Antwerpen.be

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: