Op het Koningin Astridplein bevindt zich een oude snoepwinkel uit de jaren ’60. De winkel is al lange tijd niet meer in gebruik, maar het interieur is nog authentiek. Toen gisteren bekend werd dat het pand waarin de winkel gevestigd is verkocht wordt, besliste de stad om bewarende maatregelen te nemen voor het unieke interieur. Het wordt met de nodige zorg ontmanteld en tijdelijk op een andere locatie gestockeerd. Later kan het dan elders opgesteld worden.
Het oude snoepwinkeltje op het Koningin Astridplein wordt al een hele tijd niet meer in die hoedanigheid gebruikt, maar het interieur van de winkel uit 1962 is nog volledig origineel. Dat inspireerde organisatoren in 2006 en 2008 om er onder de noemer “verhalenbazaar” tentoonstellingen te organiseren over de oude Antwerpse stationsbuurt (2006) en over vakantieherinneringen uit de jaren ’30 tot ’50 (2008). Nu de eigenaar besliste om het pand te verkopen, wil de stad de nodige maatregelen nemen om dit stukje erfgoed te bewaren.
De bedoeling is om het interieur zorgvuldig te demonteren en er een nieuwe locatie voor te zoeken. Tot die locatie is gevonden, wordt het interieur tijdelijk gestockeerd in een daarvoor geschikte opslagplaats.
Vandaag al brachten een interieurarchitect en ingenieur van de stad een plaatsbezoek. Ze bekeken hoe het interieur het beste wordt gedemonteerd. Dat zal met de grootste zorg gebeuren, om te garanderen dat het op een andere locatie een nieuw leven kan krijgen.
Mogelijke nieuwe locaties worden op dit moment onderzocht. Een prijsvraag voor het aanstellen van een extern bureau dat de ontmantelingswerken zal behartigen, gaat binnenkort van start.

Bron : collegeverslag  20110708 stad Antwerpen

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: