Van maandag 20 juni 2011 tot en met vrijdag 1 juli 2011 verwijdert de stad Antwerpen alle foutief gestalde fietsen rondom het Centraal Station en op het Koningin Astridplein.

Waarom worden deze fietsen verwijderd?

De fietsen hinderen blinden en slechtzienden. Mensen parkeren hun fiets op de blindengeleidestrook naast de stationsgevel. Daardoor kunnen blinden en slechtzienden zich moeilijker verplaatsen rondom het Centraal Station.

De fietsen bemoeilijken ook het schoonmaken van de stationsomgeving. Straatvegers kunnen de vastgelegde fietsen niet opzijzetten. Hierdoor kunnen zij het vuil dat tussen de fietsen ligt niet opkuisen.

De fietsen geven het Koningin Astridplein een onverzorgde indruk en beschadigen het hek van het stationsgebouw.

Waar kunnen fietsen correct worden gestald?

Het Centraal Station beschikt over twee fietsenstallingen die vrij toegankelijk zijn. In beide stallingen werden de voorbije maanden extra camera’s geplaatst.

Fietsenstalling onder het Koningin Astridplein – 1750 plaatsen. Ingang via de schuine helling op het plein, rechts voor het stationsgebouw.

Fietsenstalling onder het Kievitplein – 600 plaatsen. Ingang via de schuine helling op het plein, rechts voor de 2e stationsingang

Bezoekers van de Zoo kunnen hun fiets in de fietsenstalling van de Zoo plaatsen.

Wat gebeurt er met de verwijderde fietsen?

Werd uw fiets verwijderd? U kan hem binnen de twee weken ophalen aan de fietsenstalling onder het Koningin Astridplein. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9 en 16 uur. U belt best vooraf naar het nummer 03 203 06 73 om een afspraak te maken.

Niet-opgehaalde fietsen worden daarna nog zes maanden door de stad bewaard en aangeboden op www.gevondenfietsen.be. Fietsen die na deze periode niet zijn opgehaald worden verbeurd verklaard en worden geschonken aan sociale projecten.

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: