Op zondag 20 februari vindt het vierde stripplein plaats op het De Coninckplein. Tussen 10 en 15 uur kunnen stripliefhebbers nieuwe en tweedehandsstrips kopen en verkopen. Dit keer staat het Vlaams stripcentrum in de kijker, met een expo over zijn werking in de Kubus.

Tussen november 2010 tot maart 2011 verandert het De Coninckplein elke derde zondag van de maand in een stripplein. Speciaal voor dit initiatief maakte de stad tien houten boekenkramen.

Het tweede stripplein van dit jaar vindt plaats op zondag 20 februari. Het Vlaams Stripcentrum uit Wilrijk wordt dan in de kijker geplaatst.

Het Vlaams Stripcentrum stelt zijn werking tentoon in de Kubus, het eet- en leescafé van bibliotheek Permeke. Het stripcentrum wil zo zijn stripkennis zoveel mogelijk delen. De grootste trots van het centrum is de bibliotheek. Daarnaast zijn er ook de infotheek met een verzameling van naslagwerken en striptijdschriften en het antiquariaat. Het antiquariaat bevat een uitgebreide collectie strips, het resultaat van meer dan 25 jaar strips verzamelen. Recent zijn de stripkoffers aan het bibliotheekaanbod toegevoegd. Speciaal voor het lager onderwijs is er het aanbod van de ‘Tekenaar in de klas’.

De tentoonstelling is de hele maand maart te bezichtigen, tijdens de openingsuren van bibliotheek Permeke.

Meer info over het Vlaams Stripcentrum vinden geïnteresseerden op de website www.vlaamsstripcentrum.be .

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: