Met de interactieve expo ‘De wereld van FC De Kampioenen’ biedt Eén alle kijkers de kans om een duik te nemen in de wereld van de langstlopende en populairste televisiereeks die Vlaanderen ooit gekend heeft: FC De Kampioenen. Het is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in de authentieke decors van FC De Kampioenen en een van de echte Kampioenen te ontmoeten. ‘De wereld van FC De Kampioenen’ loopt van zondag 26 december tot en met zondag 30 januari in het Centraal Station van Antwerpen.

Met ‘De wereld van FC De Kampioenen‘ leggen Eén en de Kampioenen hun vele trouwe fans dit najaar nog een laatste keer in de watten. Van zondag 26 december 2010 tot en met zondag 30 januari 2011 wordt het Centraal Station van Antwerpen, uitgeroepen tot het mooiste station van Europa, het decor voor de expo ‘De wereld van FC De Kampioenen‘, een unieke overzichtstentoonstelling van 21 jaar FC De Kampioenen.

Decors verlaten de VRT

Het zal de eerste keer zijn in 21 jaar dat de authentieke decors van FC De Kampioenen buiten de VRT-gebouwen te bewonderen zijn. Op maandag 22 november werd in het Centraal Station van Antwerpen alvast begonnen met de opbouw van de expositie, maar omdat de opnames van de 21ste en laatste reeks tot in december lopen, wordt de verhuizing een heus huzarenstukje. Voor de opbouw van de expo, die niet minder dan tweeduizend vierkante meter beslaat, worden een tiental vrachtwagens ingeschakeld.

De expo

De originele decors van FC De Kampioenen zijn wellicht de grootste blikvangers van ‘De wereld van FC De Kampioenen‘, maar de hele expo is een droom voor alle FC De Kampioenen-kijkers. Een overzicht…

De decors

De toonzaal van Fernand, de slaapkamer van Boma, de woonkamer van Carmen en Xavier, het café van Pascalleke… De decors van FC De Kampioenen dompelen de bezoekers van de expo onder in de magie van meer dan twintig jaar unieke televisiegeschiedenis. Het is de eerste keer in 21 jaar dat de decors van de reeks de VRT-gebouwen verlaten. De expo is dan ook een unieke gelegenheid om zich letterlijk en figuurlijk onder te laten dompelen in ‘De wereld van FC De Kampioenen‘.

Rekwisieten en kostuums

Daarnaast toont de expo ook de leukste rekwisieten en kostuums uit 21 jaar FC De Kampioenen. Denk maar aan de trouwjurk van Bieke en een uitgebreide collectie van dassen en pakken van de extravagante maar niet altijd even stijlvolle Balthasar Boma. Nu FC De Kampioenen bijna op zijn eind loopt, kunnen de makers ook het geheim achter die opvallende prints en motieven wel verklappen. Voor de kostuums van Boma gebruikten de kleedsters steevast… gordijnstof.

In de stylistenruimte van ‘De wereld van FC De Kampioenen‘ zien bezoekers hoe de acteurs voor elke opnamedag omgetoverd worden tot hun alter ego uit FC De Kampioenen.

De blackbox

In de blackbox worden de bezoekers ondergedompeld in de wereld van de Kampioenen met een overzicht van alle hoogtepunten van de voorbije 21 jaar.

Het café

Aan het einde van de expo kunnen bezoekers een ‘dagschotel’ of ‘warme choco’ drinken in het legendarische café van FC De Kampioenen. Terwijl ze nagenieten van de expo, worden ze bovendien getrakteerd op de beste bloopers uit twintig jaar FC De Kampioenen.

Zelf beleven

Er valt niet alleen bijzonder veel te zien op ‘De wereld van FC De Kampioenen‘, de bezoekers kunnen er ook van alles beleven. Een greep uit de vele activiteiten voor jong en oud:

• één van de echte Kampioenen ontmoeten
• karaoke zingen in de decors van de Championettes
• poseren in de decors voor een exclusieve foto
• strafschoppen nemen tegen keeper Xaviers evenbeeld
• eindelijk een Publi-Time, het magazine waarvoor Bieke verslag uitbrengt, kopen en lezen
• strips lezen in de uitgebreide stripcorner
• de kennis over de Kampioenen testen aan de hand van een uitgebreide Kampioenenquiz, en zo kans maken op de titel FC De Kampioen Aller Tijden
• een spel spelen om te ontdekken met welke Kampioen je de meeste gelijkenissen vertoont

En ook nog…

Ten slotte kunnen bezoekers op ‘De wereld van FC De Kampioenen‘ ook een kijkje nemen in Studio Hallo, de radiostudio van Radio Hallo, het enige echte bolleke van Marcske bewonderen en rondsnuffelen tussen de vele foto’s en memorabilia op de wall of fame van elke Kampioen.

Kortom, ‘De wereld van FC De Kampioenen‘ wordt gegarandeerd de plezantste expo van het land. Ge moogt gerust zijn!

‘De wereld van FC De Kampioenen‘: van zondag 26 december 2010 tot en met zondag 30 maart 2011 in het Centraal Station van Antwerpen.

Tickets en info: www.fcdekampioenenexpo.be of via www.sherpa.be (vanaf zaterdag 27 november online).

Bron : kampioenen.be

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: