http://www.flickr.com/photos/rwp-roger/Op donderdag 3 juni zijn in het Felix pakhuis de winnaars bekendgemaakt van ‘De Uitdaging’. De Uitdaging is een wedstrijd die elk jaar de creatiefste en origineelste handelaars beloont op het vlak van klantvriendelijkheid, promotie-acties, opfrissing van het straatbeeld … De eerste prijs ging naar Hart van Berchem met ‘Het vliegend tapijt’.

Met De Uitdaging wil het stadsbestuur een stimulans geven aan lokale handelaars, commerciële kern(en) versterken in hun zichtbaarheid en samenwerkingen tussen handelaars en andere partners stimuleren. Tien handelaarsverenigingen namen dit jaar deel en er werden dertien projecten ingezonden.

Eerste prijs voor ‘Het vliegend tapijt’

Het Hart van Berchem behaalde de eerste prijs van 3000 euro met het project ‘Het vliegend tapijt’. Door mensen letterlijk boven de problemen van de heraanleg uit te tillen en hen het gevoel te geven dat ze vliegen over de daken van de buurt, krijgen ze een vogelperspectief op de al afgewerkte Statiestraat en de nog in aanleg zijnde Driekoningenstraat. Hiervoor wordt een hoogtewerker, aangekleed als vliegend tapijt, op de Victor Jacobslei geplaatst tijdens Berchem Bruist. Daarnaast wordt de heraanleg aangegrepen om de straat te restylen tot ‘de straat met het beste klimaat’. Ter ondersteuning hiervan wordt het Villegasplein omgetoverd tot een park waar een buurtpicknick wordt georganiseerd.

Tweede prijs voor Sacrée Gare

Op de tweede plaats eindigde Hart van Antwerpen met het project Sacrée Gare. Tijdens de zomer toveren ze de buurt van het station om tot een klein Montmartre. Zij kregen een geldprijs van 2500 euro voor de uitvoering van hun project.

‘Deurnroosje’ op derde plaats

Turnhoutsebaan (Deurne-Dorp) kaapte de derde prijs van 2000 euro weg met hun project ‘Deurnroosje’, een festival dat zich afspeelt in heel Deurne-Dorp.

Kammenstraat United met ‘Kunstroute Braem’ en Deurne-Zuid vzw met ‘Herentalsebaan, alles altijd dichtbij’ kregen tot slot elk een aanmoedigingsprijs van 1250 euro.

Specialistenjury

Een specialistenjury selecteerde de winnaars. Ze werd voorgezeten door Nel de Jager winkelstraatmanager in Amsterdam. De andere leden waren Els van Hoof van AKA (dienstverlening in retail), Patrick Aerts van P&P (locatie consultancy voor retail), Patrick Bovens van NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) en Annelies Verspeelt van Unizo (Unie voor Zelfstandige Ondernemers).

Bron : www.antwerpen.be

Comments are closed.

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: