Archive for the ‘Info’ Category

De stad Antwerpen voorziet in een eenmalige financiële tegemoetkoming voor de inrichting van de terrassen op de De Keyserlei na de heraanleg. Die volgens de planning start in november 2011. De De Keyserlei wordt een echte stadsboulevard die een verbinding maakt tussen de grandeur van het station en de moderne toets  van de Meir. Het midden van de straat wordt voorbehouden voor voetgangers. Read the rest of this entry »

Het college besliste vandaag om de Diamantwijk beter te ontsluiten en bereikbaar te maken. Dit mobiliteitsplan loopt vooruit op de verdere ontwikkeling van de wijk binnen de stationsomgeving.

In functie van de toekomstige aanleg van het Operaplein en de geplande heraanleg van de De Keyserlei, gaf de stad eind 2010 aan het onderzoeksbureau Studiebureau Antwerpen Mobiel (TV SAM) de opdracht om een bijkomende mobiliteitsstudie uit te voeren voor de stationsomgeving. Deze studie ging onder meer in op de gevolgen van de heraanleg voor de Diamantwijk, en stelde enkele scenario’s voor om de deelwijk beter te ontsluiten en bereikbaar te maken.

Spreiding van het verkeer

Het college nam vandaag kennis van de bijkomende studie en keurde tegelijk het voorkeursscenario goed voor de Diamantwijk. Dit door TV SAM ontwikkelde model behoudt grotendeels de huidige verkeerssituatie, maar voorziet ook in enkele wijzigingen. Het scenario werkt niet volgens één grote verkeerslus in de wijk, maar via een aantal deellussen. Zo wordt het verkeer beter gespreid en worden de verschillende toegangen minder zwaar belast. Deze wijziging biedt bovendien meer ruimte voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

Drie toegangen en wijzigingen rijrichting

Concreet wordt de Diamantwijk in de toekomst langs drie plaatsen toegankelijk: via de Lange Kievitstraat, de Korte Herentalsestraat en de Appelmansstraat. Om de overlast van autoverkeer dat de Diamantwijk binnenrijdt via de De Keyserlei te vermijden, wordt het verkeer in twee straten van rijrichting veranderd: de Lange Herentalsestraat en de Appelmansstraat. De wijziging van rijrichting zal pas van toepassing zijn na de heraanleg van de De Keyserlei. Verder zullen in de wijk de nodige aanpassingen gebeuren om de verkeerssituatie te optimaliseren.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor stadsontwikkeling en voorzitter van Autonoom Gemeentebedrijf Stadsplanning Antwerpen

Bron : Antwerpen.be

5

Het kruispunt Lange Kievitstraat – Quinten Matsijslei wordt heraangelegd om het verkeersveiliger te maken.

De stad Antwerpen wil zo veel mogelijk zwarte punten in het verkeer wegwerken. Een zwart punt is een verkeersonveilig punt waar regelmatig ongevallen gebeuren. Het kruispunt LangeKievitstraat – Quinten Matsijslei is zo’n zwart punt, onder meer omwille van een slechte zichtbaarheid op dit kruispunt en de moeilijke en moeizame oversteek van de twee rijstroken stadinwaarts. Read the rest of this entry »

Op het Koningin Astridplein bevindt zich een oude snoepwinkel uit de jaren ’60. De winkel is al lange tijd niet meer in gebruik, maar het interieur is nog authentiek. Toen gisteren bekend werd dat het pand waarin de winkel gevestigd is verkocht wordt, besliste de stad om bewarende maatregelen te nemen voor het unieke interieur. Het wordt met de nodige zorg ontmanteld en tijdelijk op een andere locatie gestockeerd. Later kan het dan elders opgesteld worden. Read the rest of this entry »


Het Belgische paradepaardje Antwerpen-Centraal – door Newsweek verkozen tot 4de mooiste station ter wereld – is vanaf vandaag volledig virtueel te bezichtigen op http://www.stationsroman.be/. Maak een virtueel personage aan, haak in op een mensentreintje en loop doorheen het hele station: van het oude, gerestaureerde deel van Antwerpen-Centraal tot het nieuwe gedeelte dat een prachtig staaltje is van hedendaagse architectuur. Of bewonder het station langs de buitenkant van op het Koningin Astridplein en het Kievitplein. Het personage gaat in het station op zoek gaan naar diamantjes die meer informatie geven over dit mooie station. Deze virtuele voorstelling van het station kadert in de viering van Antwerpen-Centraal dat vernieuwd werd door Eurostation in opdracht van de NMBS-Holding. Read the rest of this entry »

reinigen3Vandaag hebben we bericht gekregen van onze syndicus  Beheer dat de renovatiewerkzaamheden worden vervroegd. Dus als alles volgens de planning verloopt zal de bijna 100 jarige beurs Fortunia tegen eind November 2009 weer schitteren als een diamant. Read the rest of this entry »

Via een van onze bewoners kregen we dit prachtige filmpje binnen van Antwerpen rond 1900.

Op de plaats waar nu onze Residence Fortunia staat was er vroeger het café Bellevue.

http://nl.youtube.com/watch?v=MJEIF6I90Es

Let vooral op de eerste paar minuten. Daar is nog de voorloper van het huidige gebouw, een taveerne, te zien.

Meer informatie hierover vind je in onze geschiedenis pagina.

De 120 huisartsen van de zones 2000, 2018 en 2060 zijn voortaan in het weekend alleen nog te bereiken in hun nieuwe wachtpost aan de Lange Leemstraat.

Huisartsenwachtpost Antwerpen Centrum, Lange Leemstraat 187 in 2018 Antwerpen. Tel. 0900-10.512

Blijf op de hoogte!

Uw email adres: